Tots els noms de Barcelona

David Izquierdo. 324.cat

Barcelona ha tingut diversos nom al llarg de la seva historia: des dels pobladors ibers fins als fundadors romans, des dels exèrcits àrabs fins als guerrers francs, tots han anomenat la ciutat a la seva manera: Barkeno, Barcino, Madinat Barshiluna, Barchinona…

Tots els noms de Barcelona és una novel·la escrita pel periodista David Izquierdo, un llibre que ens endinsa a la historia de la ciutat a partir d’un misteriós i macabre descobriment arqueològic fet al Puig de l’Àguila (més conegut avui en dia com a Tibidabo). Un misteri que ve del passat i que portarà a un grup de personatges a recórrer les diferents èpoques que ha viscut la ciutat sota l’amenaça d’aquells que no volen que es descobreixi el secret que s’hi amaga.

Ara, amb aquest ruta Spotsuite, podem resseguir alguns dels escenaris que recorre la novel·la i entendrem la passió que David Izquierdo té per la història de la ciutat i com ha traslladat el seu coneixement a les pàgines del llibre per establir un interessantíssim diàleg entre ficció i realitat. Tant llegint el llibre com realitzant la ruta, descobrirem alguns racons i detalls sorprenents de la ciutat, sovint desconeguts per la majoria de barcelonins.

Una excel·lent manera de recordar el llibre per aquells que l’han llegit i un bon motiu per despertar al curiositat dels que encara no ho han fet.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s