Ruta Mededebebe de bodegues de barri.

Captura de pantalla 2013-09-04 a les 18.10.24

Si hi ha un moviment que mereix  la nostra total admiració, respecte i adhesió, aquest és el Moviment de Defensa de les Bodegues de Barri (MeDeDeBeBé),una organització centrada a donar a conèixer el llegat dels actuals bodeguers de barrique, atrinxerats rere les seves barres venerables, resisteixen la invasió del disseny, la modernitat mal entesa, el turisme i la despersonalització general de la ciutat Comtal.

Les seves premisses són clares a l’hora d’admetre un establiment en el selecte club de les bodegues de barri: ha de ser un establiment de compra i consum de begudes espirituoses, amb una certa solera històrica que s’ha de reflectir en certs elements del mobiliari com les neveres amb portes de fusta i tiradors metàlics o les botes penjades amb la denominació i el preu del vi escrits amb guix. La barra hauria de ser de marbre, però per qüestions pragmàtiques s’accepta la fòrmica (mai, però l’alumini). En l’apartat gastronòmico-gourmet és important que ofereixin vermut de la casa, tapes tipus seitó, cap i pota, berberetxos o anxoves amb salsa casolana. No es demana comprometre la higiene, però una certa pàtina de solera històrica s’agraeix. No cal dir que tot plegat exclou bona part dels establiments de Barcelona orientats al vil servilisme turístic.

Ara, els del Moviment s’han decidit a utilitzar la plataforma de Spotsuite, i han creta la ‘Ruta MeDeDeBeBé de bodegues de Barri’ que ens permet no tant fer ruta per totes les bodegues proposades (n’hi ha  46 i seria contraproduent per a la salut mirar de fer-les totes), sinó per localitzar mitjançant la app Spotsuite quines son els establiments que queden més a la vora de la teva ubicació geogràfica i procedir a fer el got i la tapeta.

I per acabar de fer-vos una idea de quin peu calcen els admirats nois del MeDeDeBeBé, juntament amb els seus còmplices de En Ocasiones Veo Bares, han creat el el FLEA (Frente de Liberación de Enanitos Alcohólicos), una Croada que tindrà lloc el proper dia 28 de setembre per tal d’alliberar els enanitus que, degut a certs comportaments reprobables de la Blancaneus, s’han perdut (físcament i anímicament) per diverses bodegues i cal anar-los a rescatar. Per això convoquen a tothom a formar equips de sis eprsones per tal de perpetrar aquesta acció etilico-caritativa. Més informació a les webs dels dos moviments integrants de la croada.

Bodega

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s